Sabadè, prufitànd 'd la dzurnâ magnifica d'utùn, san muntâ al Bec Barâl pasand dal Col 'd l'Arpiola (che pé an punta san nint arübâ purché la ièra tròp rost e nus virâva la testa). An caland, dzüst ad nans d'arübâr a la Vurpigéra, avan trubâ in dzardìn 'd cücaméle che l'era ina meraviggia e n'avan fâ ina bursâ. La 'm vinìa scaji da riri, a pansâr che tütz i turnu a câsa tzarzâ 'd presiusissim porcini e nusautri manc ün! Tutün le cücaméle ij sun propi bone e cun acò che avan cugiù nus san ban argalâ sia a sinna che diamandza a dinâr. Cun acalle grose ài fâ la bâgna pur la pulenta, mentre gi cucunàt gi ài fâ al furn scu m'â mustrâ mia mâiri, anche se a dir la veritâ cigi i s'arcorda ch'ij le campâvu a rustir 'ntal feuch, ma me lu feuch l'ài nint e le ài fa coiri 'ntal furn.
Nota: Le Cücaméle cruyie i sun velenuse.
Nota: Le Cücaméle cruyie i sun velenuse.
La gi vâi:
- cücaméle
- aĉ
- punusammu
- oeli d'uliva
- sâl
- pèuri
Pulichiâr le cücaméle e gavârgi la tzamba che is mandza nint purché igè guragna. Lavâr le teste tzut a l'âiga e butarle a sculâr. Tritar l'aĉ cun lu punusammu e butârne 'n pau ndins a ogni testa, spantiand ban cun lu dâ, butârgi 'n pau 'd sâl e 'n pau 'd pèuri. Sistemâr le teste virâ amunt e ban sarâ 'ntina teglia cun in pu' d'oeli, gargiand chi'j restu an pè. Dzuntargi ancâr 'n pu' d'oeli e còiri antal furn pur in quârt d'ura a 180° e pè ancâr 5 minutte cun lu grill.
La ricetta an italian iscè
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